abonneren

Wint Linux Mint van Ubuntu?

Ubuntu heeft al jaren de meeste aandacht als het op Linux-distributies aankomt. Het afgelopen jaar heeft er echter een belangrijke verschuiving plaats gevonden. Linux-distributie Mint heeft Ubuntu ingehaald.

Dat Mint Ubuntu voorbijstreeft, zou blijkenuit de statistieken van Distrowatch die de pageviews van de verschillende distributies bijhoudt. In deze statistieken is de belangstelling voor Mint het afgelopen jaar alleen maar gegroeid terwijl de die voor Ubuntu al lange tijd daalt. Het is de vraag of de Distrowatch statistieken maategevend zijn voor het gebruik.

Als reden voor de afnemende belangstelling voor Ubuntu wordt gegeven dat Ubuntu standaard over is geschakeld op het Unity-interface ten koste van het aloude Gnome-interface. Het Unity-interface zou Ubuntu beter geschikt maken voor onervaren gebruikers.

Ongeacht de vraag of dit een belangrijke rol speelt, blijft de toenemende belangstelling voor Mint een feit. Mint is een afgeleide van de Debian-distributie. Van Mint is nu versie 12 verschenen.

Mint versie 12: Lisa
Versie 12 van Mint brengt een aantal verbeteringen en een nieuwe layout. Op Mint draaien vrijwel alle toepassingen die geschikt zijn voor Debian-Linux. Mint gebruikt de Gnome 3 desktop-omgeving en is daarmee een goed alternatief voor de Ubuntu-gebruikers die niet blij zijn met het Unity-gebruikersinterface.

Linux Mint 12 is beschikbaar voor 32-bits of 64-bits X86-computers met meer dan 512 MB ramgeheugen. Er is minimaal 5 GB schijfruimte nodig en een schermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels. Je vindt Mint hier.

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord