abonneren

Windows XP daalt onder 50 %

Windows XP wordt nu door minder dan de helft van de pc-gebruikers gebruikt. Nu gebruiken nog 49,95 procent het tien jaar oude besturingssysteem.

Windows XP bereikte in juli deze nieuwe mijlpaal. Het marktaandeel van XP zakte in de periode tussen juni en juli met 1,19 procentpunt (van 51,13 naar 49,94 procent).

Niet alleen XP, maar het gebruik van alle Windows-versies in totaal daalde in dezelfde periode. Het marktaandeel van Windows nam met 0,63 procent af van 88,29 naar 87,66 procent. Het gebruik van Mac OS daarentegen steeg met 0,22 procent van 5,37 naar 5,59 procent. Ook Linux kreeg er 0,03 procent bij en bereikt daarmee een marktaandeel van 0,98 procent.

De enige versie van Windows die wel vooruitgang boekt is Windows 7. Het marktaandeel van Windows 7 groeit met 0,74 procentpunt naar een totaal van 27,87 procent. Hoewel Windows 7 flink blijft groeien is Windows XP steeds het grootst. Microsoft heeft dit ook in de gaten herinnerde ons er kort geleden aan dat de ondersteuning voor XP in april 2014 zal stoppen, hiermee probeert Microsoft XP-gebruikers te stimulren naar Windows 7 over te stappen. De verwachting is dat Windows 7 binnen een jaar Windows XP zal inhalen.

Bron: Techspot

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord