abonneren

Windows Thin PC: Windows gestript

Microsoft heeft de release candidate uitgebracht van Windows Thin PC. Dit besturingsysteem voor zakelijk gebruik maakt het toepassen van Windows mogelijk op eenvoudige netwerkgebonden pc’s ook vaak thin-clients genoemd.

Het besturingsysteem maakt het voor oudere minder krachtige pc’s mogelijk Windows 7 functionaliteit te gebruiken. Kostenbewuste organisaties kunnen hun oude pc’s daarmee omtoveren tot thin-clients. Uiteraard is het gestripte besturingsysteem ook geschikt om op speciaal daarvoor gemaakte kleine en eenvoudige pc-hardware te gebruiken.

Windows Thin Client is technisch gebaseerd op Windows Embedded Standard 7, dat vooral bedoeld is om (onzichtbaar) in ingebouwde apparaten gebruikt te worden, denk aan kassa’s en automaten. Wel is Windows Thin Client in tegenstelling tot de Embedded versie niet geschikt voor pc’s zonder harde schijf.

Systeemeisen
Hoewel het gebruik van pc-resources van de Thin PC versie van Windows lager is dan van het reguliere Windows 7, zijn de minimale systeemeisen formeel gelijk ( 1 GHz x86 processor, 1GB ram, 16 GB harddisk, DirectX9 graphics).  Zo zou Windows Thin PC ook geen wezenlijk betere prestaties leveren op bijvoorbeeld een Atom-systeem.

Windows Thin PC is gratis voor klanten van het Software Assurance-programma van Microsoft. Het maakt het een goedkope oplossing, omdat de pc’s met Windows Thin PC geen licentie hoeven te betalen voor het virtuele desktop-gebruik. Dit geeft de gebruikers de mogelijkheid om zware delen van een applicatie op een centrale server te laten draaien. Een belangrijk voordeel van Windows Thin PC is dat het mogelijk is om wijzigingen aan de Windowsconfiguratie te blokkeren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: