abonneren

Windows Store aangekondigd

Microsoft heeft de Windows Store voor Windows 8 aangekondigd. Met deze store kunnen voor Windows 8 apps in Metro-stijl gekocht en gedownload worden. De bètaversie van de store moet eind februari klaar zijn.

Net als Apple zal Microsoft naast een app store voor haar mobiele platform – Windows Phone - ook een winkel voor haar besturingssysteem aanbieden. Microsoft stelt echter wel dat hun store flexibeler en transparanter zal zijn zodat het ook lucratiever voor ontwikkelaars is. Onze ervaring met Microsoft, gebaseerd op Xbox Live ervaringen, is dat digitale content altijd duurder is dan bij de concurrent en het zal ons niet verbazen, dat dit hier ook het geval zal zijn.

De Windows Store zal zowel gratis als betaalde apps bevatten waarbij betaalde applicaties in prijs verschillen van $1,49 tot $999. Microsoft biedt een eigen advertentiesysteem en in-app betaal mogelijkheden, maar wanneer een ontwikkelaar een ander systeem wilt gebruiken, is hij vrij om dat te doen.

Frustrerend voor ontwikkelaars is het beperkte inzicht dat zij hebben in de goedkeuringsprocedure van Apple. Microsoft claimt hierin veel transparanter te willen. Zo willen zij een online-tracker aanbieden waarmee ontwikkelaars precies kunnen zien in welk stadium hun applicatie zich bevindt hoe lang het totale proces nog gaat duren.

Net als Apple vraagt Microsoft 30% provisie op elke verkochte app, maar wanneer een app erg populair wordt en meer dan 25.000 dollar heeft omgezet, wordt die provisie verlaagd naar 20 procent.

De Windows Store komt wereldwijd beschikbaar in 231 landen en meer dan 100 talen. De bèta start tegelijk met de bèta van Windows 8.

Hieronder zie je een video van Microsoft waarin de Windows Store wordt toegelicht.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: