abonneren

Windows: Sneller opstarten

Bij het aanzetten van uw pc worden vaak veel programma's gestart. Dit aantal is gemakkelijk terug te brengen.Ga via het startmenu naar Uitvoeren. In de dialoogbox voert u het commando msconfig in. U krijgt een venster te zien met de naam Hulpprogramma's voor systeemconfiguratie. Zet in het tabblad Opstarten een vinkje bij de programma's die niet meer automatisch opgestart moeten worden.
Helaas ziet u in dit overzicht veel cryptische namen waarvan het achterliggende proces vaak onduidelijk is. Op www.sysinfo.org vindt u uitgebreide informatie over het programma achter de procesnaam. Zo kunt u vaststellen of u het opstarten ervan kunt uitschakelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord