abonneren

Windows Phone wint grond in Europa

Het Windows platform voor smartphones beleeft een opmars in Europa. Het mobiele besturingssysteem van Microsoft heeft een aandeel van ruim negen procent in de markt van smartphonebesturingssystemen in de belangrijkste Europese landen. Microsoft heeft het stijgende marktaandeel vooral te danken aan de Nokia-modellen in de lagere segmenten.

Marktmeter Kantar Worldpanel heeft onderzocht hoeveel Windows Phones er in omloop zijn in Europa en concludeert dat op bijna één op de tien smartphones in dit werelddeel gebruik maken van Microsoft’s mobiele besturingssysteem. In zowel Frankrijk (10,8 procent) en Groot-Brittannië (12 procent) bereikte het Windows Phone platform de afgelopen drie maanden zelfs een marktaandeel boven de tien procent. Dit komt vooral door de recente overname van telefoonfabrikant Nokia door Microsoft.

De Nokia Lumia 520 en Lumia 620 zijn volgens marktkenner Katar de populairste toestellen die draaien op het Windows Phone besturingssysteem. Vooral in de doelgroep tussen de 16 en 24 jaar en 35 en 49 jaar zijn deze smartphones in trek. Volgens Kantar zoeken deze doelgroepen naar een balans tussen prijs en functionaliteit en lijken die gevonden te hebben in de twee Lumia-toestellen.

Het populairste besturingssysteem voor smartphones in Europa is nog steeds Google’s Android, met een marktaandeel van 70,1 procent. Apple’s iOS volgt met 16,1 procent. Het marktaandeel van BlackBerry is gehalveerd tot 2,4 procent in vergelijking met 2012. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord