abonneren

Windows Phone-toestel van Motorola is mogelijk

Het is niet uitgesloten dat Motorola ook smartphones met Windows Phone 7 gaat maken. Wel blijft de prioriteit bij Android.

Motorola staat open voor de mogelijkheid om telefoons met het mobiele besturingssysteem van Microsoft Windows Phone 7 te gaan maken. Zeker als daar net zo’n deal als met Nokia tegenoverstaat. Dit heeft Motorola topman Sanjay Jha gezegd op een conferentie in Boston.

“Als de mogelijkheden van Windows Phone zodanig zijn dat het besluit om Windows Phone toestellen te gaan maken een juiste beslissing is, dan zullen we het overwegen”, aldus Jha. Volgens hem zijn Android en iOS de belangrijkste besturingssystemen voor ontwikkelaars en hij denkt niet dat er op langere termijn ruimte is voor vijf concurrerende platformen.

Het ligt voor de hand dat Motorola een vergelijkbare deal als Nokia heeft met Microsoft, niet zal afwijzen. Twee miljard dollar voor marketingdoeleinden, de vrijheid om de software aan te passen en vooraf inzage in nieuwe versies van Microsofts telefoonsoftware, zijn moeilijk te weerstaan.

Nu Motorola zich volledig op Android gericht heeft en dit jaar nog een aantal nieuwe producten zal aankondigen, is het waarschijnlijk dat Motorola de kat uit de boom zal kijken en afwacht hoe het Nokia met WP7 zal vergaan.

Via: Business Insider

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie