abonneren

Windows Phone 8.1 schrapt terug-knop?

Volgens Windows-watcher Paul Thurrott gaat Microsoft de traditionele 'back'-knop niet meer verplicht stellen onder Windows Phone 8.1. Fabrikanten hoeven de knop dus niet meer in hun behuizing te integreren. De focus zou meer op de Start-knop komen te liggen, net als onder Windows 8.

Windows Phone 8.1 zou vroeg in 2014 uit moeten komen en bevat een aantal belangrijke verbeteringen, zoals de mogelijkheid beter te kunnen multitasken en verbeterde notificaties door middel van een Notification Center. Hoe het afschaffen van de back-knop softwarematig moet worden opgelost is nog niet helemaal duidelijk, omdat huidige apps vaak niet voorzien in back-functionaliteit.

Een derde revisie van Windows Phone 8, GDR3 genaamd, biedt ondersteuning voor 5- en 6-inch schermen. Onder Windows Phone 8.1 worden ook 7 t/m 10-inch schermen ondersteund. Ook lijkt het erop dat Microsoft het geflopte Windows RT langzaam wil integreren in Windows Phone, zodat tablets met Windows Phone gebruik kunnen maken van het huidige assortiment aan apps voor RT-tablets.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: