abonneren

Windows Phone 8 gaat full hd en quadcore-chips ondersteunen

Microsoft zou van plan zijn om vanaf eind 2013 1080p-resoluties te ondersteunen en schermen groter dan 5 inch. Ook komt er ondersteuning voor nieuwe Qualcomm-processors, en daarmee ook quadcore-chips, als de geruchten blijken te kloppen.

Microsoft is van plan om Windows Phone 8 ondersteuning te geven voor 1080p resoluties. Bronnen die bekend zijn met de gangen van Microsoft melden dat aan The Verge. Er zou volgens hen later dit jaar een update uitkomen die de ondersteuning voor full hd-resolutie mogelijk maakt en daarnaast voor apparaten die een 5-inch scherm of groter hebben. Op dit moment ondersteunt Windows Phone 8 alleen WVGA-, WXGA- en 720p-resoluties. Naast de nieuwe resolutie-ondersteuning zou de update ook nieuwe Qualcomm-processors ondersteunen, waardoor fabrikanten quadcore-chips kunnen inbouwen op Windows Phone-toestellen.

De update voor Windows Phone die de extra ondersteuning mogelijk maakt zou General Distribution Release (GDR3) heten. De ondersteuning zal voor sommige fabrikanten erg welkom zijn. Zo wilde HTC in eerste instantie de Zenith uitbrengen. Dat zou HTC’s vlaggenschip voor Windows Phone moeten worden. Het Taiwanese bedrijf trok de plannen voor deze 4,7-inch telefoon met quadcore-processor in, omdat de smartphone een lagere resolutie zou hebben dan de concurrerende Android-modellen in de hogere klasse smartphones.

Blue

GDR3 zou niet direct gerelateerd zijn aan de update met de codenaam Windows Blue. Deze laatste update zou begin 2014 uit moeten komen en zou een betere brug moeten slaan tussen Windows 8 en Windows Phone 8. Er komen naar verluidt meer synchroniemogelijkheden tussen de besturingssystemen met de komst van Windows Blue.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue