abonneren

Windows Blue uitgelekt via filesharingsites

Windows Blue is uitgelekt. Diverse screenshots doken op een Pools forum op.

Windows Blue build 9364 kwam afgelopen 15 maart beschikbaar voor partners en is verspreid via filesharing sites. Op Winforum doken de screenshots van deze uitgelekte versie van Windows Blue op, meldt The Verge. Deze laten zien dat Microsoft experimenteert met de grootte van de tegels op het startscherm. Zo is te zien dat de tegel die de gebruiker naar het bureaublad brengt aanzienlijk groter is gemaakt. Daarnaast is duidelijk te zien dat de kleuren van de tegels en die van het startscherm zelf meer naar eigen smaak kunnen worden aangepast.

In Windows 8 kunnen twee apps worden weergegeven, waarbij een van de apps het grootste gedeelte van het scherm en is de andere app alleen zichtbaar is aan de zijkant. Ook in Windows Blue kunnen apps naast elkaar worden weergegeven. Daarbij worden nieuwe weergavemogelijkheden geboden. Bijvoorbeeld zal het straks mogelijk zijn om apps naast elkaar weer te geven in een beeldverhouding van 50/50. Daarnaast biedt Blue ook de mogelijkheid om vier apps tegelijk te tonen.

IE 11
Internet Explorer 11 zit ook in Blue, maar het is nog niet duidelijk te zien welke verbeteringen zijn aangebracht bij deze browser. Verder kunnen meer systeeminstellingen via het startscherm worden gewijzigd, zodat de gebruiker minder snel naar de desktopomgeving hoeft om te schakelen. SkyDrive krijgt verbeterde backupmogelijkheden en integratie met automatische uploads van beeldbestanden van de camera.

Gebruikers met een aanraakscherm zullen straks nieuwe gebaren kunnen gebruiken bij Windows Blue. In het startscherm krijg je met een veeg van de onderkant naar de bovenkant van het scherm een lijst van alle beschikbare apps te zien. In de desktopomgeving wordt op deze wijze een balk met snelkoppelingen naar verschillende instellingen opgeroepen.

De uiteindelijke release van Windows Blue wordt nog dit jaar verwacht. In de komende maanden worden de eerste previewversies van Windows Blue uitgebracht en zal meer bekend worden over de nieuwe mogelijkheden.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue