abonneren

Windows Blue preview-versie in juni beschikbaar

De preview van de eerste grote update van Windows 8 zal in juni gelanceerd worden. Microsoft heeft dat bevestigd.

Windows 8-gebruikers kunnen vanaf eind juni aan de slag met de publieke preview van Windows Blue, de eerste grote update voor Windows 8.

Julie Larson-Green, hoofd van de Windows-afdeling bij Microsoft, heeft dat nieuws zelf bevestigd tijdens de Wired Business Conference afgelopen dinsdag. Volgens Larson-Green zal de preview vanaf eind juni als download worden aangeboden via de Windows Store.

De timing komt niet helemaal als een verrassing, aangezien ook Microsofts Build 2013-conferentie gepland staat voor de laatste week van juni. Voorlopig is het nog niet bekend of er rond die periode ook een preview van Blue voor Windows RT zal verschijnen.

Eerder deze week maakte Microsoft al bekend dat de finale versie van Windows Blue nog voor de feestdagen eind dit jaar beschikbaar zal zijn.

Larson-Green heeft ook nog eens benadrukt dat Microsoft van plan is om “principieel maar niet koppig” te zijn met aanpassingen in de Blue-update. Ze wou de geruchten dat de Start-knop zou terugkeren en dat er een ‘boot-to-desktop’-optie komt niet bevestigen, maar drukte ze ook niet de kop in.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue

Laatste Vacatures