abonneren

Windows Blue focust nog meer op aanraakbediening

In een uitgelekte video van Microsoft is te zien hoe er met de handen getekend kan worden in de volgende versie van Windows genaamd Blue. Het nieuwe besturingssysteem zal nog meer op aanraking gebaseerd zijn dan Windows 8.

 

Msftkitchen heeft een video van Microsoft geplaatst die uitgelekt is. In het filmpje is een besloten bijeenkomst te zien die plaatsvond op TechFest 2013 begin maart. Windows Blue wordt in de video besproken als opvolger van Windows 8, terwijl Microsoft  tot op heden nog helemaal niets bevestigd heeft over een nieuwe Windows-versie.

Eric Rudder is Chief Technical Strategy Officer bij Microsoft en spreekt in de video over het nieuwe OS. “In de nieuwe versie van Windows zal aanraakbediening een nog prominentere rol spelen”, aldus Rudder. Hij bedoelt hier dat Windows Blue nog meer op touch gebaseerd zal zijn dan Windows 8 al is.

Fresh Paint

Er komen in de video niet heel veel details naar boven over Windows Blue zelf, maar er wordt wel een applicatie getoond die ontwikkeld is voor de nieuwe Windows-versie. Een kunstenares die betrokken was bij de ontwikkeling laat zien hoe de app werkt, wanneer de heren van Microsoft uiteindelijk doorhebben hoe het aanraakscherm geactiveerd moet worden.

De kunstenares laat diverse gereedschappen zien waarmee geschilderd en getekend kan worden, waaronder een nieuwe waterverf-tool.  Ook kan er een willekeurig plaatje ingeladen worden, die vervolgens omgezet wordt naar een waterverfschilderij. De gebruiker kan vervolgens zelf kliederen met waterverf op het digitale 'doek'. Er zijn ook wat interessante Windows-animaties te aanschouwen in de video. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue, fresh paint

Laatste reactie