abonneren

'Windows 9 wordt gratis upgrade'

Windows 9 wordt gratis. Ten minste, als je upgrade vanaf een bestaande Windows, melden diverse bronnen rondom Microsoft.

Het nieuws komt van Indonesische media, die zich baseren op uitspraken van de Microsoft-baas op de Aziatische archipel. Volgens die man, Andreas Diantoro, wordt Windows 9 gratis voor alle gebruikers van Windows 8.

Gerucht

Het gerucht dat Windows 9 een gratis upgrade wordt gaat al langer, maar lijkt nu wel bevestigd te worden door het bedrijf zelf. Er werd echter ook altijd gespeculeerd dat Windows 9 voor iedere Windows-gebruiker gratis zou worden, dus ook voor gebruikers van Windows 7, wat een veel groter marktaandeel heeft dan Windows 8. Hoe het zit met die oudere versies (ook bijvoorbeeld XP) is niet bekend.

Startmenu

Microsoft wil de geruchten niet officieel bevestigen, dus we zullen moeten wachten tot morgen. Dan wordt Windows 9 eindelijk officieel gepresenteerd. Wat we weten van het besturingssysteem is alleen gebaseerd op geruchten, maar het lijkt erop dat Windows 9 de tegel-interface alleen op tablets laat zien en voor desktops weer teruggaat naar de klassieke bureaubladomgeving. Ook wordt het startmenu er weer terug in gebracht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: