abonneren

'Windows 9 wordt eind september gepresenteerd'

Windows 9 zal 30 september officieel worden aangekondigd, zegt tech-site The Verge. De opvolger van Windows 8 zou volgens anonieme bronnen tijdens een ontwikkelaarsbijeenkomst voor het eerst worden getoond.

Mogelijk verandert de datum van die conferentie nog met een paar dagen, maar Windows 9 komt in ieder geval eind september volgens de site.

Kleiner startmenu

Tijdens de bijeenkomst wordt naar verwachting onder andere het nieuwe, kleinere startmenu getoond. Volgens eerdere geruchten zal de menubalk (de 'charmes bar') worden weggelaten uit het besturingssysteem.

Cortana

Microsoft zou er ook aan werken om de virtuele assistent Cortana in Windows 9 te verwerken. Cortana is een digitale assistent zoals Siri op de iPhone of Google Now op Android, die momenteel al ingebouwd zit in het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Hoe Cortana precies in Windows 9 verwerkt wordt, is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat het niet een kopie van Clippy is...

De geruchten gaan al langer rond dat Windows 9 eind september zou worden getoond. De definitieve versie voor consumenten moet in het najaar van 2015 op de markt komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: charms bar