abonneren

Windows 8.2 moet startmenu weer terugbrengen

In de volgende grote update van Microsofts besturingssysteem Windows 8 moet het onder gebruikers populaire startmenu weer terugkeren. In Windows 8.1, de meest recente versie van het besturingssysteem, werd de startknop weer toegevoegd, maar het menu ontbreekt momenteel nog.

Windows-expert Paul Thurrot laat op internet weten dat gebruikers van de volgende Windows-versie het startmenu weer terugkrijgen. De startknop het het startmenu zijn al sinds Windows 95 onderdeel van het besturingssysteem, maar werden in Windows 8 geschrapt. Met de startknop in Windows 8.1 kunnen gebruikers wisselen tussen het traditionele bureaublad en het in Windows 8 geïntroduceerde tegelscherm. Het startmenu moet in Windows 8.2 verschijnen zodra je op de startknop drukt.

Volgens Thurrot werkt het startmenu waarschijnlijk niet op het mobiele Windows-bestruringssysteem Windows RT. Deze kent namelijk slechts een beperkte bureaubladweergave, waarbij traditionele desktopprogramma’s niet kunnen worden gebruikt. Ook moet het in 8.2 mogelijk worden om alle applicaties in desktopweergave te tonen. Dit is momenteel niet voor alle programma’s mogelijk.

Volgens ZDNet komt Microsoft met een aantal versies van Windows 8.2: een reguliere en een zakelijke versie. Deze zou minder vaak updates moeten krijgen dan de consumentenversie. De volgende versie van Windows moet in het voorjaar van 2015 op de markt komen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows 8.2

Laatste reactie