abonneren

Windows 8.1: tips, trucs en meer

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Mislukte startknop met toch nog een handigheidje
  3. > Upgraders opgelet!
  4. > Systeemherstel
  5. > Bruikbaar
  6. > Schoon systeemherstel
Windows 8.1 is er en zal – gewild of ongewild – meer en meer gebruikt gaan worden. Al was het maar omdat je bij een nieuwe pc, notebook-of netbook deze nieuwe versie van het besturingssysteem standaard krijgt meegeleverd. Tijd dus om wat handigheidjes op rij te zetten!

Opstarten met bureaublad

Windows 8.1 biedt besturingssysteem-technisch gezien voordelen ten opzichte van eerdere Windows-varianten. Ten eerste wordt er nog weer economischer omgesprongen met geheugengebruik en biedt het verregaande ondersteuning voor moderne biossen met UEFI-mogelijkheden, SSD’s en meer. Ga je upgraden, dan wil je wellicht niet al te veel tijd besteden aan het onder de knie krijgen van een voor serieus gebruik weinig interessante tegelinterface. Een van de nieuwigheidjes in Windows 8.1 is de optie om rechtstreeks naar het bureaublad te booten. Deze optie zit op een wat onlogische plek verstopt: klik met de rechter muisknop op een leeg stukje van de taakbalk in bureaubladmodus – daar is een tegel voor beschikbaar – en daarna in het geopende contextmenu op Eigenschappen. In het nu geopende venster klik je op het tabblad Navigatie om vervolgens de optie ‘Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start’. Klik op OK en je omzeilt vervolgens het tegelscherm bij opstarten van de computer.

bureaublad.tif
Doorstarten naar het bureaublad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord