abonneren

Windows 8.1 Preview onder VMware Player

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Na de installatie
  3. Installatie
Omdat de verbeteringen in Windows 8.1 significant zijn, ligt het voor de hand dat je de preview ook zelf meteen wilt installeren. Toch is het beter om je huidige Nederlandse Windows 8-installatie niet in gevaar te brengen met een niet-finale Engelse bètaversie; draai de preview gewoon in een virtuele machine!

Een virtuele machine laat je het besturingssysteem op een veilige manier uitproberen. Mochten er vervelende fouten optreden, of blijkt de preview niet compatibel te zijn met je veelgebruikte software, dan is er niets aan de hand. We laten je in deze workshop zien hoe je Windows 8.1 Preview installeert op het gratis VMware Player – uiteraard zijn de instructies vrijwel hetzelfde voor het betaalde VMware Workstation.

Wat heb je nodig om de preview te installeren? Allereerst VMware Player zelf, te downloaden vanaf www.vmware.com/products/player. Het Windows 8.1 Preview iso-bestand vind je op windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/preview-iso. De bijbehorende productsleutel is voor iedereen hetzelfde, maar je zult ’m wel tijdens installatie moeten invoeren: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags: