abonneren

Windows 8.1 Preview gelanceerd

Iedereen die wil kan vanaf nu Windows 8.1 Preview proberen. De ISO-bestanden zijn op het moment van schrijven nog niet te downloaden maar via de Windows Store kan men al wel Windows 8.1 installeren, het gaat om een preview (testversie) dus installeren is op eigen risico.

Windows 8.1 (voorheen bekend als Windows Blue) is nu uit als Preview-versie, waardoor iedereen de aankomende update van het Windows 8-besturingssysteem kan testen. Microsoft zelf geeft aan dat de Preview-versie bedoeld is voor de ervaren computergebruiker, het betreft tenslotte een testversie. Windows 8.1 is ontwikkeld op basis van de feedback van gebruikers op Windows 8 waardoor we nu ook de Startknop weer terugvinden in de taakbalk.

Windows 8.1 startknop

Het gemis van de startknop kon op veel kritiek rekenen en Microsoft is daar uiteindelijk voor gezwicht. Hetzelfde zagen we met de kritiek op het Xbox One DRM-beleid. Een ander kritiekpunt was het feit dat je in de moderne interface startte terwijl veel gebruikers de desktopomgeving verkiezen en ook dat is aangepakt. Je kunt er nu voor kiezen om in desktopmodus te starten. Ook nieuw is Internet Explorer 11 die t.z.t. ook voor Windows 7 zal verschijnen.

Eerste blik Windows 8.1 preview

Onze collega’s van Hardware.info hebben een uitgebreide ‘eerste blik’ geschreven over de Windows 8.1 Preview-versie. Waar ze meteen tegenaan liepen is dat de Preview-versie nu nog alleen als update via de Windows Store te downloaden. Daarvoor moet je een speciaal programma downloaden dat alleen werkt als Windows in een van de ondersteunde talen is geïnstalleerd en Nederlands hoort daar helaas niet bij. Gebruikers met een Engelstalige versie van Windows 8 hebben geen problemen. De Windows 8.1 ISO-bestanden die later beschikbaar komen zijn overigens ook niet in de Nederlandse taal beschikbaar.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord