abonneren

Windows 8.1 nu te downloaden!

Microsoft heeft de update naar Windows 8.1 klaargezet op zijn servers. Gebruikers van Windows 8 horen een notificatie te zien in de Windows Store, die ze aanspoort te upgraden naar de nieuwe versie. Windows 8.1 brengt onder meer de startknop terug naar de desktop.

Er is uiteraard een waslijst aan verbeteringen in Windows 8.1, maar de meest zichtbare verbetering is de terugkeer van de startknop, zij het met een iets andere functie dan gebruikers van oude Windows-versies gewend zijn. Ook is Bing Search nu door heel Windows geïntegreerd, net als SkyDrive-synchronisatie. Het startscherm ondersteunt meer icoonformaten en je kunt makkelijker applicaties aan de randen van het venster vastzetten.

Upgraden

Voor bestaande gebruikers is de upgrade van Windows 8 naar Windows 8.1 gemakkelijk. Je raakt geen instellingen of applicaties kwijt, al kan een backup natuurlijk nooit kwaad. Wie (de Engelse) Windows 8.1 Preview geïnstalleerd heeft, kan deze niet upgraden naar de Nederlandse Windows 8.1 -- een herinstallatie is noodzakelijk. Had je sowieso al een Engelstalige Windows 8 en heb je die geüpgradet naar Windows 8.1 Preview, dan kun je nu upgraden naar Windows 8.1. Al je apps moeten daarna opnieuw geïnstalleerd worden, maar je instellingen blijven behouden. Heb je Windows 8.1 Preview schoon geïnstalleerd (door middel van een iso-bestand) dan kun je ook upgraden naar Windows 8.1, maar hiervoor moet je een nieuwe licentiesleutel ingeven, omdat de Preview-sleutel verlopen is.

Updates & Facebook

Veel van de Microsoft-eigen apps hebben vandaag een update gekregen om beter aan te sluiten bij Windows 8.1. Ook komt er nog een General Availability-patch waarin de laatste updates sinds het finaliseren van Windows 8.1 zijn verwerkt. Leuk voor sociale media-fanaten: Facebook heeft vandaag zijn Windows 8.1-app aangekondigd. Die kun je dus meteen downloaden in de Windows Store.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie