abonneren

Windows 8.1 kan naar bureaublad booten

Microsoft heeft de mogelijkheid bevestigd om direct naar de desktop te booten met Windows 8.1. Daarmee kan de tegeltjes-interface Modern UI worden omzeild en kunnen apparaten zonder aanraakscherm straks weer zonder omzwervingen vanuit het bureaublad werken.

Op de TechEd-conferentie in New Orleans heeft Microsoft bevestigd dat het met de eerstvolgende update voor Windows 8 mogelijk wordt om direct naar het bureaublad te booten. Met Windows 8.1 (ook bekend als Windows Blue) worden er daarnaast een aantal beheersfuncties geïntroduceerd die Windows 8 voor bedrijven interessanter moeten maken.

Naar de optie om naar de bureaubladomgevnig te starten was al gehint, maar nu is deze ook bevestigd. In een blogpost van vorige week had Vicepresident (Amerikaanse titel) Antoine Leblond het al over de mogelijkheid om te booten naar een ‘alternate screen’. Hij was echter te voorzichtig om man en paard te noemen en vermeed de term desktop. Volgens de post kun je direct naar de Apps-view gaan in plaats van de tegeltjes van de Modern UI (voorheen Metro UI).

In alpha- en bèta-versies van Windows 8 zat deze functie al, maar voor de uiteindelijke versie werd de functionaliteit er toch nog uitgehaald. Nu is dus besloten om meer terug te keren naar het oorspronkelijke Windows-idee, met een startknop en de mogelijkheid om direct naar het bureaublad te gaan bij het opstarten.

Ook is op TechEd duidelijk geworden dat er nieuwe beheerfuncties worden toegevoegd, om Windows 8 beter geschikt te maken voor een zakelijke omgeving. Zo kan de indeling van het Modern UI-scherm worden vastgelegd door systeembeheerders.

Verder wil Microsoft een brug slaan tussen de Bring Your Own Device-mentaliteit en dichtgetimmerde bedrijfssystemen. Met Workplace Join kunnen de twee soorten apparaten alsnog worden verbonden en kunnen gebruikers beter samenwerken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Bureaublad, Windows Blue

Nieuws headlines

Laatste reactie