abonneren

Windows 8.1-gebruikers kunnen pc niet meer opstarten na update

Een groot aantal Windows 8.1-gebruikers kan zijn pc niet meer opstarten na een update voor het besturingssysteem. De problemen komen door twee updatebestanden. Microsoft zegt de problemen te onderzoeken.

Support-forum

De klachten stromen vooral binnen op het supportforum van Microsoft. Daar klagen de gebruikers dat het systeem niet meer worden opgestart na de 'augustus-update', die belangrijke beveiligingsupdates installeerde in het besturingssysteem.

Gebruikers kunnen hun computer nog wel opstarten op een herstelpunt, waarbij de nieuwe updates nog niet geïnstalleerd zijn. Dat werkt echter niet in alle gevallen.

Kernel-update

De problemen worden veroorzaakt door 2 kernel-updates: kernels KB2982791 en KB2975719. De pc zou na twee keer opstarten weigeren om een derde keer op te starten. Op het forum zegt een Microsoft-medewerker dat er druk gezocht wordt naar het probleem. Hoe groot het probleem is en hoeveel gebruikers er last van hebben, is niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: PC, update

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord