abonneren

Windows 8.1 bereikt RTM en lekt meteen uit

Windows 8.1 is klaar. Microsoft heeft bevestigd dat er geen veranderingen meer worden aangebracht. De rtm-versie wordt met een beperkt aantal partners gedeeld; één ervan heeft de code inmiddels al gelekt naar het internet.

Dat Windows 8.1 de rtm-fase heeft bereikt, betekent dat de code 'af' is. Normaal gesproken deelt Microsoft de rtm-versie van Windows met allerlei partijen, zoals gebruikers van MSDN en TechNet, maar deze keer kiest de softwaregigant voor een andere strategie. Windows 8.1 wordt slechts met een beperkt aantal hardwarefabrikanten en app-ontwikkelaars gedeeld. De release voor het grote publiek vindt op 18 oktober plaats; de update zal vanaf dat moment gratis zijn voor gebruikers van Windows 8 en via de Windows Store worden aangeboden. Microsoft bevestigt tevens dat nieuwe Windows-versies met grotere regelmaat moeten uitkomen, net als Apple's OS X.

Wie nieuwsgierig is en het minder nauw neemt met de in Nederland geldende auteurswetten, kan de rtm-versie inmiddels al vinden op verschillende filesharingdiensten. Het gaat dan wel om een gelokaliseerde Chinese variant, maar een Engelse variant wordt elk moment verwacht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord