abonneren

Windows 8 zonder startknop?

Uit uitgelekte screenshots van de nieuwe ‘Consumer Preview’ blijkt dat Windows 8 geen startknop meer zal hebben.

De vertrouwde bol in de linkerhoek is verdwenen en breekt daarmee met eerdere versies van Windows waarbij de startknop een vast onderdeel was van het besturingssysteem. Al sinds Windows 95 beschikt Windows over een startknop in de linksonder in het scherm.

Verwacht wordt dat de eerste publieke bèta zeer bennenkort zal verschijnen. De eerste screenshots zijn inmiddels al op PC Beta.com verschenen. Helemaal weg is de startknop niet want wanneer je met de muis over de plek van de startknop gaat, komt een pictogram tevoorschijn om te kunnen omschakelen naar de metro-interface (in de Developers Preview ging dat nog wel via de startknop).

Taakbeheer
De taskmanager (taakbeheer) zit nog wel in Windows 8 hoewel dat volgens de ontwikkelaars eigenlijk niet nodig is.
De Windowsgebruiker  gebruikt taakbeheer voornamelijk voor het afsluiten van programma’s en dat is niet meer nodig volgens Sam Moreau, Director of User Experience for Windows, omdat alle programma’s die niet actief zijn ook niets doen en alleen maar een beetje RAM innemen. Het heeft bijvoorbeeld geen invloed op de batterijduur van je notebook of tablet met Windows 8. Toch zijn gebruikers zo gehecht aan de taakbeheer dat het nog wel in Windows 8 zit maar volgens Moreau zou je het eigenlijk nooit nodig hebben.

Via: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: