abonneren

Windows 8 verwacht in oktober

Bloomberg rapporteert dat Microsoft Windows 8 rond oktober zal uitbrengen. “Bronnen met kennis van Microsofts planning” verwachten dat het besturingssysteem deze zomer wordt afgemaakt.

Microsoft heeft nog altijd geen officiële releasedatum voor Windows 8 aangekondigd. Begin april organiseert het bedrijf een bijeenkomst voor zakelijke partners, waarop specifiekere data bekendgemaakt zullen worden. Een oktober-release van Windows 8 is aannemelijk, om van de traditionele verkooppiek rond de feestdagen te kunnen profiteren. Wel blijft de vraag in hoeverre Windows 8 ook op ARM-apparaten zal draaien.

Windows 8 wordt met de Metro-interface geschikt gemaakt voor tablets. Algemeen wordt aangenomen dat de aangekondigde versie voor ARM-processoren een aanzienlijk deel van de smartphone- en tabletmarkt moet kunnen afdekken. Opvallend is daarom dat er volgens Bloomberg maar vijf ARM-apparaten zullen zijn die met Windows 8 gelanceerd worden, waarvan drie tablets. Tegelijkertijd zal Windows 8 beschikbaar zijn op meer dan 40 Intel-gebaseerde apparaten.

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: