abonneren

Windows 8 verkoopt ongeveer even goed als Windows 7

In een half jaar tijd zijn er 100 miljoen exemplaren Windows 8 over de toonbank gegaan. Dat is ongeveer evenveel als bij Windows 7 in het eerste half jaar.

Microsoft kondigde gisteren aan dat ze de kaap van 100 miljoen verkochte Windows 8-licenties gehaald heeft. Dat cijfer is vergelijkbaar met de verkoop van Windows 7.

“Als er nog meer touch-apparaten op de markt zouden zijn, zou het cijfer nog hoger geweest zijn”, zegt Tami Reller, chief financial officer bij Microsoft. Reller verwacht dat het aantal touch-toestellen in juli nog een boost zal krijgen door terug-naar-school-acties. Tegen de eindejaarsfeesten zou het assortiment nog een stuk uitgebreider moeten zijn volgens Microsoft.

 

De softwaregigant zegt dat ze meer dan 40 miljoen exemplaren van Windows 8 verkocht heeft in de eerste maand na de release. Op 8 januari – zo’n 2,5 maand na de lancering - stond de teller op 60 miljoen. De overige 40 miljoen (sinds januari) moet grotendeels te wijten zijn aan de verkoop van nieuwe pc’s aangezien de Windows 8 upgrade-aanbieding eind januari afgelopen was. Microsoft zegt echter niet of het cijfer ook de Windows RT-licenties omvat.

Reller licht toe dat er een ‘licentie verkocht’ is zodra er een pc van de productielijn rolt. OEM-versies en upgrades zijn bovendien ook inbegrepen in die 100 miljoen licenties. Microsoft houdt de lippen stijf over het huidige marktaandeel van Windows 8. Volgens Net Applications zit het marktaandeel van Windows 8 rond 3,84%.

Nog meer cijfers
Tami Reller gaf nog meer cijfers bloot in het Microsoft-hoofkantoor in New York. Zo heeft het Windows-team in zes maanden tijd al 739 updates uitgebracht voor Windows 8 en RT. En het aantal Windows Store/Metro Style apps dat beschikbaar is voor Windows 8 en RT heeft inmiddels de kaap van 60.000 overschreden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie