abonneren

“Windows 8-upgrade vanaf juni”

De eerste details over Microsofts upgrade-plannen voor Windows 8 zijn uitgelekt. Zoals meestal is er in aanloop naar Windows 8 een kortingsactie voor mensen die nu Windows 7 kopen.

Zodra plannen voor een nieuwe Windows-versie bekend worden bestaat altijd het risico dat mensen hun pc-aankoop uitstellen. Om te voorkomen dat de verkopen van Windows 7-pc’s inzakken gaat Microsoft een aantrekkelijke upgrade naar Windows 8 Pro voorstellen. CNet heeft de hand weten te leggen op marketingmaterialen voor de actie, maar Microsoft weigert de actie vooralsnog te bevestigen.

Het aanbod zou beschikbaar komen voor mensen die tussen juni 2012 en januari 2013 een pc met op zijn minst Windows 7 Home Basic kopen. De upgrade is niet gratis: Microsoft biedt een Windows 8 Pro-versie aan, maar er gaat wel voor betaald moeten worden. Met de actie hoopt Microsoft om mensen toch alvast te kunnen bewegen om een Windows-pc te kopen. De vraag is hoeveel mensen gebruik zullen maken van het aanbod: Windows 8 heeft op dit moment voor desktop-pc’s een flink imagoprobleem.

Bron: CNet

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: