abonneren

‘Windows 8 te koop in 9 edities’

Uit registerinstellingen van de Consumer Preview zou blijken dat Windows 8 verkocht gaat worden in negen verschillende edities. Dat zijn er drie meer dan Windows 7 op dit moment heeft.

Van de zes edities waarin Windows 7 verkrijgbaar is zijn er maar drie in de winkel te koop: Home Premium, Professional en Ultimate. Het is dus opvallend dat er voor Windows 8 maar liefst negen edities zouden zijn. Windows 8 Beta onderzocht het register en vond een sleutel waar de verschillende edities op een rij werden gezet. Naast de zes van Windows 7 zijn dat Enterprise Eval, ARM en Professional Plus.

De ARM-editie is bedoeld voor mobiele apparaten zoals tablets. Of deze los verkrijgbaar zal zijn, is dus maar de vraag. Enterprise Eval lijkt te duiden op een probeerversie van de Enterprise-editie, waarbij onduidelijk is waarom juist deze versie specifiek een evaluatiemodus nodig zou hebben. Tot slot is er Professional Plus, dat qua naamgeving doet denken aan de editie van Microsoft Office. Wellicht komt er een editie van Windows 8 beschikbaar die voorzien is van extra applicaties.

Uiteraard is dit alles nog slechts speculatie. De gisteren gelanceerde Consumer Preview-versie is nog geenszins definitief, dus het aantreffen van een bepaalde registersleutel is geen allesbepalend bewijs. Mocht je zelf willen grasduinen: de sleutel is in het register van Windows 8 te vinden onder HKEY_Local Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\PackageIndex\Product.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Register, sku

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord