abonneren

Windows 8 tablets niet goedkoop?

Windows 8 tablets zullen niet goedkoop worden. Microsoft heeft zelfs voor de Windows RT-licentie voor ARM-tablets een prijskaartje in petto van rond de 85 dollar.

Dit betekent dat ook op ARM gebaseerde Metro-tablets niet kunnen concurreren met de goedkopere tablets die Android gebruiken. Het besturingssysteem Android is nagenoeg gratis. Wel hebben veel fabrikanten licentierechten bij Microsoft afgekocht, waardoor ze ongeveer 10 dollar voor Android-apparaten moeten betalen.

Website VR-zone heeft op de Computex een onderzoekje gedaan onder de fabrikanten van Windows 8 tablets op ARM-hardware. Hieruit blijkt dat zij tussen $ 80 en $ 95 voor de Windows RT-licentie moeten betalen. Windows RT is de ARM-versie van Windows 8 die voorheen ook wel werd aangeduid met Windows op ARM of WOA. Dit zou beteken dat de Windows-tablets tussen $ 500 en $ 800 gaan kosten.

Als deze prijs waar is, zullen Windows 8-tabets rond de 100 dollar duurder worden dan vergelijkbare Android-tablets. Dit zal de doorbraak van Windows 8-tablets zeker niet bevorderen. Het is ook niet waarschijnlijk dat de op Intel X86-processoren gebaseerde tablets goedkoper zullen worden dan die met ARM-processoren. Maar hopen dat deze geruchten niet waar blijken te zijn.

 

Bron: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord