abonneren

Windows 8 Taakbeheer verbeterd

Microsoft heeft meer details vrijgegeven over de ontwikkelingen van Windows 8. Zo krijgt Windows 8 een geheel nieuw Taakbeheer. Deze moet meer informatie geven en overzichtelijker zijn, zonder dat het ten koste gaat van de functionaliteit.

Het team dat werkt aan Windows 8 had opgemerkt dat de meeste mensen bij het Taakbeheer slechts de eerste twee tabbladen gebruiken. Hierom is gekozen voor een veel eenvoudigere interface zonder de extra tabbladen.


Om de interface nog verder te vereenvoudigen, worden alle processen in groepen ondergebracht. Hieronder vallen applicaties, achtergrond processen en Windows processen. Ook kun je via het internet extra informatie over een proces ophalen als je niet zeker weet wat het nou eigenlijk doet.


Een andere belangrijke toevoeging aan het Taakbeheer is de heat map. De vakjes van de processen krijgen naarmate ze meer werkgeheugen gebruiken een steeds donkerdere kleur. Hiermee kun je in een oogopslag zien welk proces (te) veel werkgeheugen gebruikt.

 

Bron: Windows 8 blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord