abonneren

Windows 8-systeemherstel: wissen of herstellen

Windows 8 zal voor het herstellen of opschonen van een Windows pc twee nieuwe opties bieden: Reset en Refresh. In het eerste geval worden alle gegevens gewist in het tweede geval, blijven persoonlijke instellingen bewaard.

De Reset-optie zorgt ervoor dat al je gevens worden gewist, dus ook je persoonlijke instellingen, programma’s e.d. Je kunt daarbij kiezen voor het snel wissen van je gegevens of voor het grondig verwijderen van alle data waarbij alle sectors meermaals worden overschreven, zodat het achterhalen van data niet meer mogelijk is. Die laatste optie duurt wel een stuk langer maar is vooral handig wanneer je je pc te koop verkoopt of weggeeft.

Refresh
Het ‘refreshen’ van je systeem behoudt wel al je (Metro) apps en programma's, instellingen en persoonlijke data zodat je die niet eerst als back-up op een externe schijf hoeft te zetten. Voordeel is dan ook dat je niet weer de welkomstschermen hoeft te doorlopen en je account er nog gewoon is. De refresh-optie zal vooral gekozen worden door mensen die problemen hebben met een huidige installatie door verkeerde configuraties.

Configuratie-instellingen wel of niet behouden
Microsoft wil niet dat alle configuratiewaarden weer op de beginwaarden worden teruggezet, omdat dat wellicht voor meer problemen zorgt dan dat het oplost. Zo valt te denken aan de instellingen van het draadloosnetwerk. Microsoft kiest er dan ook voor om de volgende instellingen te behouden:

  • Draadloosnetwerkinstellingen
  • Mobiele breedband-connecties
  • BitLocker en BitLocker To Go instellingen
  • Stationsaanduidingen
  • Personalisatie-instellingen zoals achtergrond van het ontgrendelscherm en bureaubladachtergrond

Er zijn ook instellingen die vaak voor problemen zorgen en daardoor wel teruggezet zullen worden naar de standaardwaarden zoals.

  • Bestandsassociaties
  • Beeldscherminstellingen
  • Windows Firewall instellingen

Zie ook de video met uitleg.

 

Via: msdn-blog

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie