abonneren

Windows 8 Startknop komt niet terug

De startknop komt niet terug in Windows 8. Ondanks dat veel desktop-gebruikers van Windows 8 dat graag zouden willen. Wel zal Microsoft een tutorial maken die uitlegt hoe het wel werkt.

Door het ontbreken van traditionele startknop die we van Windows kennen links onderin  het scherm, zijn veel desktop-gebruikers van de consumenten-preview van Windows 8 snel de weg kwijt. Reden voor veel gebruikers om naar een alternatief op zoek te gaan, waar dan ook veel applicatiebouwsers op in spelen door een alternatieve app te maken die een soort van startknop terugbrengen op de desktop.

De Seattle Times meldt in een artikel  op basis van gesprekken met een Microsoftvertegenwoordiger er van overtuigd te zijn, dat ondanks de vele reacties van gebruikers die om de terugkomst van de startknop vragen, die er niet zal komen.

Wel zal Microsoft een tutorial maken die de muis- en toetsenbord-gebruikers uitlegt hoe ze gebruik moeten maken van de ‘actieve hoeken’ van het scherm. Deze voor tablets en in mindere mate aanraakschermen voor de hand liggende bedieningsfuncties zijn essentieel voor de nieuwe gebruikersinterface van Windows. De functies zijn voor de metro-interface redelijk intuïtief maar voor muisgebruikers zeker niet. Muisgebruikers zijn nadat ze Windows 8 voor het eerst opgestart hebben dan ook snel de weg kwijt. 

De tutorial die Microsoft nu zegt mee te leveren met Windows 8 moet dit probleem ondervangen. Wij zijn benieuwd wat de traditionele desktop-gebruikers hier van gaan vinden.

 

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie