abonneren

Windows 8 Startknop komt niet terug

De startknop komt niet terug in Windows 8. Ondanks dat veel desktop-gebruikers van Windows 8 dat graag zouden willen. Wel zal Microsoft een tutorial maken die uitlegt hoe het wel werkt.

Door het ontbreken van traditionele startknop die we van Windows kennen links onderin  het scherm, zijn veel desktop-gebruikers van de consumenten-preview van Windows 8 snel de weg kwijt. Reden voor veel gebruikers om naar een alternatief op zoek te gaan, waar dan ook veel applicatiebouwsers op in spelen door een alternatieve app te maken die een soort van startknop terugbrengen op de desktop.

De Seattle Times meldt in een artikel  op basis van gesprekken met een Microsoftvertegenwoordiger er van overtuigd te zijn, dat ondanks de vele reacties van gebruikers die om de terugkomst van de startknop vragen, die er niet zal komen.

Wel zal Microsoft een tutorial maken die de muis- en toetsenbord-gebruikers uitlegt hoe ze gebruik moeten maken van de ‘actieve hoeken’ van het scherm. Deze voor tablets en in mindere mate aanraakschermen voor de hand liggende bedieningsfuncties zijn essentieel voor de nieuwe gebruikersinterface van Windows. De functies zijn voor de metro-interface redelijk intuïtief maar voor muisgebruikers zeker niet. Muisgebruikers zijn nadat ze Windows 8 voor het eerst opgestart hebben dan ook snel de weg kwijt. 

De tutorial die Microsoft nu zegt mee te leveren met Windows 8 moet dit probleem ondervangen. Wij zijn benieuwd wat de traditionele desktop-gebruikers hier van gaan vinden.

 

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord