abonneren

Windows 8 standaard met usb 3.0-ondersteuning

Windows 8 krijgt standaard ondersteuning voor usb 3.0 ingebouwd. Usb 3.0 is 10 maal sneller dan usb 2.0.

Er zijn nog maar weinig pc’s met het superspeed usb 3.0 ingebouwd, maar Microsoft verwacht dat in 2015 alle nieuwe pc’s van usb 3.0 voorzien zullen zijn. De beschikbaarheid van usb 3.0-apparaten zal de komende tijd in hoog tempo toenemen. Reden voor Microsoft om nu alvast ondersteuning voor de snellere verbinding zorgvuldig in Windows 8 op te nemen. De compatibiliteit met usb 2.0 moet daarbij gehandhaafd blijven omdat er nog heel lang heel veel usb 2.0-apparaten zullen zijn.

Het grote voordeel van de snellere usb 3.0 verbinding is dat met name de overdracht van grote hoeveelheden data veel sneller verloopt. Dit is van belang bij externe schijven en video-apparaten. Ook kan usb 3.0 80% meer energie leveren aan randapparaten dan de bestaande usb 2.0 poorten. Het energiebeheer van usb 30 is efficiënter waardoor de accu’s van laptops gespaard worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord