abonneren

Windows 8 RTM al in april 2012?

Het komende Windows 8 besturingssysteem van Microsoft zal volgens de nieuwste geruchten al in april 2012 in de rtm-fase (release to manufacturing) komen.

Dit blijkt uit berichten van de doorgaans goed ingelichte ZDnet-blogger Mary Jo Foley. In eerdere berichten zou de rtm-versie in het derde kwartaal komen, na twee bèta-releases en een aantal preview’s. Volgens de nieuwste planning zou de rtm-versie nu al in april beschikbaar komen. Of dit wat uitmaakt voor het verschijnen van het nieuwe besturingssysteem in de winkel is de vraag. Dit zou ergens in september of oktober van 2012 moeten gebeuren.

Wel is duidelijk dat Windows 8 tegelijk in drie uitvoeringen uitbrengt, die voor X86 pc’s, ARM-processoren en een server versie.

Volgens dezelfde bronnen zou er mogelijk midden september al een bèta-versie beschikbaar komen,  als Microsoft een ontwikkelaarsconferentie houdt.

Metro-interface
De meest opvallende verandering van Windows 8 zal de Metro-gebruikersinterface zijn. Deze met  tegels uitgevoerde bedieningsfuncties zijn gebaseerd op die in Windows Phone 7 en moeten bediening met aanraakschermen erg handig maken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie