abonneren

Windows 8 ‘release preview’ komt in juni

De laatste testversie van Windows 8 komt als ‘Release Preview’ beschikbaar in de eerste week van juni. Het lijkt er op dat Microsoft de ontwikkeling van Windows 8 aardig onder controle heeft en dat een definitieve komst van Windows 8 in oktober haalbaar zal zijn.

Microsofts Steven Sinofsky maakt de komst van de Release Preview bekend op de Windows Dev Days in Japan. Voorheen noemde Microsoft deze laatste testversie de Release Candidate. De eerste publieke bèta (Developer Preview) van Windows 8 verscheen vorig jaar. De Consumer Preview is sinds februari beschikbaar en de definitieve versie verwachten we in oktober. De huidgie  Consumer Preview van Windows 8 is nu al bijzonder populair en wordt tweemaal zoveel gebruikt als destijds de proefversie van Windows 7.

Windows 8 komt in drie varianten: Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT. De laatste is bedoeld voor ARM-tablets. Windows 8 is de eerste versie van Windows die speciaal geschikt gemaakt is voor tablets met aanraakschermen zowel als pc’s. Het is volgens Microsoft het meest geïntegreerde besturingssysteem ooit dat door Microsoft gemaakt is. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: 8