abonneren

Windows 8 Release Preview beschikbaar

Microsoft heeft de volgende testversie van Windows 8 beschikbaar gesteld in de vorm van een “Release Preview”. Dit is de laatste testversie voor het grote publiek voordat de definitieve versie uitkomt.

De download is nu beschikbaar voor 32 bit-systemen en 64 bit-systemen. Naar verwachting zal de definitieve versie in oktober uitkomen als ook de eerste tablets met Windows 8 zullen verschijnen.

De Release Preview bevat diverse verbeteringen die zich grotendeels onderhuids bevinden. Met name applicaties binnen de Metro Interface zijn verbeterd. Ook is er nu beperkte Flash-ondersteuning in de Metro-versie van de Internet Explorer. Ook is er een op touchbediening gericht startmenu en zijn de mogelijkheden voor het bedienen met handbewegingen op een touchpad uitgebreid.
Volgens Microsoft is ook deze versie nog niet definitief en zullen er in de uiteindelijke versie nog voldoende verassingen te vinden zijn.

Uiteraard hebben de grote Amerikaanse websites al een blik kunnen werpen op de nieuwe versie, zie hiertoe de filmpjes van The Verge en Engadget:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie