abonneren

Windows 8 nog met Mediacenter

Windows Mediacenter zal ook in Windows 8 beschikbaar zijn. Het zal daar als afzonderlijke applicatie aanwezig zijn.

Er zijn bij de Windows ontwikkelaars nogal wat vragen binnengekomen of Windows Mediacenter nog wel in Windows 8 aanwezig zou zijn. Door Steven Sinofsky de ontwikkelaars-blogger, is nu bevestigd dat mediacenter wel in Windows 8 zal komen. Mediacenter zal echter niet aanwezig zijn in de eerste pre-release-versies.

Er wordt hard gewerkt om de kwaliteit en de compatibiliteit van mediacenter en Microsoft zal het zeker niet verwaarlozen. Toch blijkt uit gebruikscijfers dat gemeten in de maand juli maar 6% van de Windows 7-gebruikers Windows Mediacenter gebruiken. Van die 6% gebruikt 59% het niet langer dan 2 minuten. Dit betekent dat ze het per ongeluk gestart hebben of even gekeken hebben wat het is. Niet verrassend is, dat de gebruikers van mediacenter het vooral gebruiken om tv te kijken.

Mediacenter zal dus in elk geval nog een versie van Windows meegaan. Gezien de gebruikscijfers is het wel de vraag of mediacenter nog een lang leven beschoren zal zijn.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord