abonneren

Windows 8 krijgt volledige antivirus-software

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 8 een uitgebreide versie van Windows Defender zal bevatten met netwerkfiltering, webbeveiliging en runtime scans. Het bedrijf deed de aankondiging op Build, dat deze week plaatsvindt in Anaheim (VS) en wordt gezien als de eerste conferentie waar Windows 8 uitgebreid wordt besproken.

Het nieuwe Windows Defender zal worden meegeleverd met Windows 8 zodra het systeem uitkomt. Fabrikanten van bestaande antivirussoftware hoeven volgens Microsoft niet bang te zijn dat Windows Defender ze weg zal concurreren. "Als je andere antivirussoftware koopt zal Windows Defender zichzelf automatisch uitschakelen", aldus Gabe Aul van Microsoft.

Naast de aankondiging over Windows Defender zal Microsoft deze week nog veel meer nieuwe functies van Windows 8 bekendmaken. Het bedrijf brengt de Windows Developer Preview uit. De nadruk ligt daarbij op de Metro-interface, het touch-gebaseerde systeem dat Windows 8 voor tablets geschikt moet maken. Ook op desktoppc's zal Metro de hoofdinterface zijn. Het bekende bureaublad blijft beschikbaar maar zal als app beschikbaar zijn vanuit het hoofdscherm. 

PCM is ook aanwezig bij Build. Later deze week volgt een uitgebreide hands-on preview van Windows 8 op de tablet. Daarnaast kun je het laatste nieuws ook volgen op Twitter.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie