abonneren

Windows 8 krijgt verbeterde explorer

Microsoft zal in Windows 8 de al heel lang ongewijzigde basisfunctionaliteit van het manipuleren van bestanden aanpakken. Kopiëren, verplaatsen, hernoemen en verwijderen krijgen een intuïtieve bediening.

De vier basisfuncties: kopieren, verplaatsen, hernoemen verwijderen zijn de meest gebruikte functies in Windows Explorer. Samen goed voor 50% van het gebruik. In Windows 8 wil Microsoft deze kopieeropdrachten zoals ze gezamenlijk genoemd worden eenvoudiger maken.

De helft van deze kopieropdrachten duren minder dan 10 seconden 20% duren meer dan 2 minuten. Met de bestaande explorer kan dat aan maar de explorer is niet optimaal geschikt voor opdrachten voor grote hoeveelhedenbestanden of voor het uitvoeren van meerder opdrachten gelijktijdig.

Bij de ontwikkeling van Windows 8 wordt gewerkt aan het verbeteren van de kopieer-ervaring. Zo komt er één plaats voor het uitvoeren en beheren van alle kopieeropdrachten. Het kopiëren moet eenduidig worden, de gebruiker moet de informatie krijgen die hij nodig heeft. Ook moet de gebruiker de baas zijn en de controle houden over de eigen kopieeropdrachten. Een belangrijk punt is ook een goede oplossing voor het omgaan met bestandsnaamconflicten.

Bekijk Microsofts video over de kopieeropdracht in Windows 8:  Hoge kwaliteit MP4 | Lage kwaliteit MP4

Bron: Microsofts blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord