abonneren

Windows 8 krijgt ribbon interface

Microsoft bouwt met Windows 8 voort op de met Office ingeslagen weg, door het gebruik van het “ribbon”-interface in de gui van Windows.

Microsoft heeft vorige week een previewversie  van Windows 8 verspreid onder geselecteerde partners. Deze groep is kennelijk niet helemaal lekvrij, zodat er hier en daar screenshots op internet opduiken.

Het ribbon-interface, of zoals het in het Nederlands genoemd wordt: “het lint” is een standaard onderdeel geworden van de diverse Office applicaties. Te beginnen in Office 2007 en vervolgens nog verder doorgevoerd in Office 2010.  Het lint-interface is een soort uitgebreide knoppenbalk die veel directe toegang biedt tot allerlei opties.  Deze nieuwe vorm van gebruikersinterface wordt door velen geroemd en door anderen verafschuwd. Dat zal, als de ribbon of het lint ook in de gebruikersinterface (gui) van Windows 8 verschijnt, niet veel anders zijn.

Uit de commentaren die nu over internet circuleren blijkt dat de nu getoonde versies van de ribbon interface half af zijn. Te vroeg dus voor een gefundeerd oordeel.  Ook wordt er gesuggereerd dat de ribbon zelf binnen Microsoft een controversieel onderwerp is. We zullen dus af moeten wachten wat er uiteindelijk uitkomt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Via: TechFlash

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie