abonneren

Windows 8 krijgt kritieke update

Microsoft is hard bezig met de voorbereidingen voor de eerste maandelijkse updateronde. Aanstaande dinsdag 8 januari staan weer een aantal belangrijke updates klaar, waaronder kritieke updates voor Windows 8 en Windows RT.

De update voor 8 januari wordt aangekondigd door het Security TechCenter van Microsoft. Aanstaande dinsdag zal Microsoft zeven updates uitbrengen voor de verschillende softwareproducten. Vijf daarvan zijn belangrijk en twee kritiek. De updates bieden een oplossing voor 12 problemen. Welke beveiligingsgaten precies worden gestopt wordt niet bekendgemaakt, omdat hackers hiermee wel raad weten.

Vier van de belangrijke updates zijn bestemd voor Windows 8 en drie voor Windows RT. Een van de twee kritieke updates zijn bestemd voor deze twee nieuwste  besturingssystemen van Microsoft. Voordat de gebruikers van de oudere Windows-versies gaan juichen: Windows 7 en Windows Server 2008 R2 krijgen beide kritieke updates voorgeschoteld.

Het beveiligingslek dat was gevonden in Internet Explorer 8, 7 en 6 is nog niet opgelost. Voor dit lek wordt aanstaande dinsdag nog geen update verwacht. Gebruikers van deze verouderde browsers wordt aangeraden om tijdelijk de Fix it patch toe te passen die Microsoft deze week heeft uitgebracht.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: beveiliging