abonneren

Windows 8 komt in 2012

Windows 8 zal in de loop van volgend jaar uitkomen. Ook is de naam is nu officieel Windows 8.

Dit is door Microsoft topman Steve Ballmer bekend gemaakt tijdens de Microsoft Developer Forum in Japan. Helaas is dat ook ongeveer alles dat hij er over heeft losgelaten. Wel heeft hij bevestigd dat er een ARM-versie komt. Windows 8 wordt modulair en aanpasbaar aan allerlei mogelijke hardwareplatformen en uitvoeringsvormen, van tablets en netbooks tot high-end workstations.

Met deze verschijningsdatum zit er zoals verwacht keurig drie jaar tussen het verschijnen van Windows 7 en Windows 8. Microsoft verwacht dit jaar 350 miljoen licenties van Windows 7 te verkopen.

Windows 8 voor ARM-tablets
Er zijn wel geruchten die voorspellen dat de ARM-versie van Windows 8 voor tablets met ARM-processoren eerder zullen verschijnen. Volgens website Digitimes zelfs nog dit jaar. Ook uit eerdere roadmaps, zoals bijvoorbeeld van Dell, blijkt dat de eerste Windows 8 tablets nog dit jaar verwacht worden. Gezien de terughoudendheid van de hardwarefabrikanten zullen het waarschijnlijk niet meer dan de eerste proefexemplaren zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord