abonneren

Windows 8 is klaar en krijgt RTM status

Zoals al eerder al verwacht heeft Microsoft aangekondigd dat Windows 8 klaar is voor productie en daar mee in de RTM-fase: Released To Manufacturing is gekomen. De ontwikkeling en de testfase van de nieuwe Windows-versie is hiermee afgerond.

Windows 8 wordt nu verspreid onder diverse gebruikersgroepen die software en hardware ontwikkelen voor Windows 8. Vanaf 26 oktober is Windows 8 algemeen verkrijgbaar.

Microsofts distributieplanning is als volgt:

  • 15 augustus: Ontwikkelaars die nieuwe applicaties bouwen voor Windows 8 kunnen de definitieve versie van Windows 8 downloaden via hun MSDN-abonnement. 
  • 15 augustus: IT-professionals die Windows 8 testen binnen organisaties krijgen toegang tot de definitieve versie van Windows 8 via hun TechNet-abonnement.
  • 16 augustus: Klanten met bestaande Microsoft Software Assurance voor Windows kunnen Windows 8 Enterprise Edition downloaden via het Volume License Service Center (VLSC), zodat ze Windows 8 Enterprise kunnen testen en toepassen binnen hun organisatie.
  • 16 augustus: Microsoft Partner Network-leden krijgen toegang tot Windows 8.
  • 20 augustus: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) krijgen toegang tot Windows 8.

Om vast met Windows 8 te spelen is de Release Preview is nog steeds beschikbaar. De verschillende proefversies zijn op meer dan  16 miljoen computers geïnstalleerd. 

Op 26 oktober wordt Windows 8 officieel uitgebracht en is daarna voor iedereen te koop. Er komt een update versie die voor ca. 50 euro verkrijgbaar wordt. Wie nu een systeem koopt met Window 7 zal voor ca. 20 euro kunnen upgraden. Microsofts eigen Surface Tablet zal ook vanaf 26 oktober beschikbaar komen.

Bron: Windows blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord