abonneren

Windows 8 gaat je wachtwoorden beheren

Het toekomstige Windows 8 gaat de problemen oplossen die Windows-gebruikers ervaren die op meerdere computers werken. De persoonlijke instellingen en gegevens net als benodigde wachtwoorden worden straks door Windows 8 beheerd en zijn op alle apparaten te gebruiken.

Windows 8 maakt Windows aantrekkelijk om op meerdere platformen te gebruiken zoals straks op Windows 8-tablets. De kans wordt dus groter dat mensen op meerdere computers Windows gebruiken. Met Windows 8 is het straks niet meer nodig om op elke computer je eigen instellingen, voorkeuren en wachtwoorden in te voeren.

Op de Windows 8 blog legt Microsoft uit wat ze op dit gebied van plan zijn. Zo krijgt Windows 8 een passwordmanager die al de verschillende wachtwoorden, die je tegenwoordig voor allerlei online-diensten nodig hebt, beheerd. Nog slechts één hoofdwachtwoord is nodig om toegang tot alle pc’s en diensten te krijgen. Microsoft wil hiertoe de functionaliteit rond de Windows Live ID uitbreiden. Met die ene live-id kun je dan in alle computers inloggen en krijg je je vertrouwde omgeving en instellingen en opgeslagen wachtwoorden tot je beschikking. Het mocht een keer tijd worden!

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie