abonneren

Windows 8: File History

Microsoft introduceert in Windows 8 de mogelijkheid om automatisch belangrijke bestanden te kopieren. Tot nu toe nemen Windows-gebruikers nauwelijks de moeite om backups te maken.

Minder dan 5 % van thuisgebruikers van Windows gebruiken het Windows backup-programma om backups te maken. Om het gebruik van Windows veiliger te maken introduceert Microsoft in Windows 8 het programma ‘File History’. Dit programma kan automatisch belangrijke bestanden uit bibliotheken kopiëren naar een externe locatie. Dit kan een externe harde schijf zijn of een netwerkschijf. Je kunt zelf instellen hoe vaak de bestanden gesynchroniseerd moeten worden, bijvoorbeeld één keer per uur. Je moet het wel één keer instellen en daarna, raak je nooit meer wat kwijt.

Vooralsnog kan de File History-functionaliteit niet gebruikt worden om backups in de cloud te maken. Deze cloudfunctionaliteit is alleen in de server-versie van Windows 8 beschikbaar. Voor het maken of terugzetten van volledige (image-)backups blijft het backup-programma gelukkig wel beschikbaar.

Bron: Windows blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord