abonneren

Windows 8 Explorer krijgt ‘ribbon interface’

Microsoft laat zien hoe in Windows 8 het bestandsbeheer met een ‘ribbon-interface’ eruit ziet.

Het Windows 8 ontwikkelteam is bezig nieuwe ontwikkelingen in Windows 8 wereldkundig te maken. Vorige week werd al uitgelegd dat het bestandsbeheer van de Windows Explorer onderhanden genomen zal worden.

Nu tonen de ontwikkelaars op het Building Windows 8 blog, hoe de Explorer er met een ‘lint’, de Nederlandse benaming voor een ‘ribbon’ uit gaat zien. Al eerder werd bekend dat Windows 8 net als Office van het door velen geliefde maar ook veel verafschuwde lint-interface wordt voorzien.

Het lint is net iets vriendelijke voor vingerbediening dan de traditionele afrolmenutjes. Toch is het lint niet echt optimaal voor het gebruik van aanraakschermen. Wel worden er meer bestanden getoond dan in de Windows 7 versie van de Explorer door de statusbalk weg te laten. Er komen rechtstreekse bedieningsfuncties met toestcombinaties bij net als knoppen voor de meest gebruikte acties, die voorheen alleen via een rechtermuisklik bereikbaar waren. Voor de haters van het lint-interface. Het lint kan ook verborgen worden.

Bekijk ook de video

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie