abonneren

Windows 8 draait op bestaande hardware

Windows 8 zal geen hogere minimum hardware-eisen hebben als Windows Vista of Windows 7.

Dit is bevestigd door de baas van de Microsoft Windows Divisie Tami Reller. “Windows 8 bouwt voort op de trend die met Windows 7 is ingezet. De systeemeisen blijven hetzelfde of worden zelfs verlaagd. Windows 8 zal op een breed scala aan computers draaien omdat het dezelfde of lagere systeemeisen krijgt.”

Dit plan van Microsoft komt nauwelijks als een verrassing. Zowel Intel als ARM promoten al jaren processoren die minder energie gebruiken en net zo goed presteren als hun duurdere energieverslindende familieleden. De trend naar minder zware systemen die minder energie gebruiken is iets waar Microsoft met Windows niet omheen kan.

Windws 8 efficienter dan Windows 7
Het ziet er dan ook naar uit dat Windows 8 nog efficiënter met energie zal omgaan dan Windows 7. Windows 8 zal de functionaliteit aanpassen aan de beschikbare mogelijkheden van de hardware. Het zou zelfs kunnen dat Windows 8 afhankelijk van de hardwareconfiguratie tijdens installatie al de optimale versies van onderdelen van het besturingsysteem zal installeren. Zo wordt de beschikbare functionaliteit aangepast aan de mogelijkheden van de hardware. Bijvoorbeeld bij tablets of laptops wordt zo het minste energie gebruikt.

Energiegebruik
Het energiegebruik zal een belangrijke factor voor het succes van Windows 8 worden. Tot nu toe is er geen enkele tablet die de 16 uur accuduur van Apple’s iPad kan evenaren. Als Microsoft met Windows 8 op tablets en andere mobiele computers succesvol wil zijn, ligt hier een belangrijke uitdaging.

Nu zijn de minimumeisen voor Windows 7: een 1 GHz processor met 1 GB ram, 16 GB schijfruimte en DirectX9 graphics. Voor de 64-bit-versie is dat nog wat hoger met 2 GB ram en 20 GB schijfruimte. Zoals de ervaring leert, hoeft dit niet te betekenen dat je als gebruiker van een minimumconfiguratie erg blij zult zijn met de prestaties het systeem. Toch is de handhaving van de minimumeisen goed nieuws voor iedereen die het komende jaar een nieuwe pc wil aanschaffen. Die pc zal met de komst van Windows 8 niet meteen verouderd zijn.

Via: Windows 8 news

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: