abonneren

Windows 8 consumenten-preview op 29 februari

Microsoft zal waarschijnlijk een consumenten-preview-versie van Windows 8 uitbrengen op 29 februari. Microsoft zal daartoe een aankondiging doen op het Mobile World Congress in Barcelona.

Dit meldt website The Verge. De site verwacht zelfs dat de kans groot is dat Microsoft op de MCW een tipje van de sluier over de Windows Phone 8 ‘Apollo’ versie voor mobiele telefoons zal oplichten. Vorige week werd bekend dat Windows Phone 8 en Windows 8 grote overeenkomsten zullen hebben.

Het lijkt erop dat Microsoft met het uitbrengen van de ‘Consumer Preview’ van Windows 8 de traditie van het uitbrengen van bètaversies van de komende besturingsystemen doorbreekt. Net als bij Windows 7 heeft Microsoft er uiteraard belang bij een zo groot mogelijke acceptatie van de nieuwe Windows-versie bij het grote publiekte bewerkstelligen.

Verwacht wordt dan ook dat de langverwachte bèta-versie van Windows 8, die nu als consumenten-preview verspreid gaat worden al vrijwel af is.  Ook de developer-preview, de tot nu toe openbaar beschikbare versie van Windows 8, was al een groot succes. Hoe meer mensen overtuigd raken van de mogelijkheden van het nieuwe Windows 8, hoe beter het is voor de verkoop later, denkt Microsoft waarschijnlijk.

De belangrijkste vernieuwing in Windows 8 is de nieuwe Metro-interface. De bediening met tegels op het startscherm is vooral handig voor aanraakschermen, waaronder die op tablets. Ook wordt Windows 8 de eerste versie van Windows, die ook op ARM-hardware draait. ARM-processoren zijn momenteel heer en meester op de tabletmarkt. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord