abonneren

Windows 8-apps draaien straks op Windows Phone

Windows 8 apps moeten in de toekomst zonder vertaalslag kunnen draaien op Windows Phone en vice versa. Dat blijkt uit een vacature die Microsoft online zette.

 

Uit een vacaturetekst die Microsoft op zijn website zette, valt af te leiden dat het bedrijf de Windows Store- en Windows Phone-ontwikkelplatforms samen wil brengen. In de tekst vraagt Microsoft sollicitanten of het ze wat lijkt dat de code die ze schrijven voor Windows Store-apps ook zou werken voor Windows Phone en omgekeerd. Als het antwoord daarop ‘ja’ is, dan is de aangeboden baan volgens Microsoft geschikt voor die persoon.

De vacature is inmiddels vervuld, maar hij staat nog in de cache van Google. Het is eenvoudiger dan het eerst was om Windows 8- (en Windows RT-)applicaties geschikt te maken voor Windows Phone. Dat komt doordat de platforms inmiddels diverse elementen van de besturingssystemen delen.  Toch zijn deze platforms nog altijd gescheiden, waarbij ze eigen software developer kits (sdk’s ) hebben en ook aparte app-winkels.

Eerder werd al bekend dat Microsoft zijn software een stuk frequenter wil updaten. Nieuwe versies van Windows zouden daardoor korter op elkaar uitkomen. Onderdeel van dat plan is ook dat Microsoft Windows en Windows Phone voortaan op hetzelfde update-schema gezet worden.  Dit project heeft de codenaam Blue. Rond de zomer van 2013 zou de eerste gezamenlijke update uitkomen. Het nieuws dat af te leiden is uit de vacaturetekst sluit daar goed op aan. Microsoft heeft zelf nog niet gereageerd over dit onderwerp.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: