abonneren

Windows 8 komt op 26 oktober

Al eerder maakte Microsoft bekend dat het nieuwe besturingsysteem Windows 8 eind oktober zal uitkomen. Nu heeft Microsoft de officiƫle introductiedatum bekendgemaakt: 26 oktober.

Dit heeft Microsoft’s Steven Sinofsky op een verkoopbijeenkomst gemeld. Zowel de upgrade-versie als op nieuwe computers, is Windows 8 vanaf die datum beschikbaar.

Microsoft gaat bestaande Windows-gebruikers een upgrade-versie aanbieden voor $ 40. Laten we aannemen dat dit ook 40 euro wordt. Dit aanbod blijft tot 31 januari 2013 geldig.

Om de verkoop van pc’s niet helemaal in elkaar te laten zakken kunnen kopers van een pc tussen 2 juni 2012 en 31-januari 2013 hun besturingssysteem upgraden voor € 15. Er zijn zelfs pc fabrikanten zoals Acer die een volledige restitutie van het de upgrade naar Windows 8 aanbieden.

Windows 8 is de opvolger van Windows 7 dat in oktober drie jaar beschikbaar is. Windows 8 is de eerste versie van Windows die ook op ARM-processoren kan draaien. Dit is belangrijk om Windows hiermee geschikt is om op goedkope energiezuinige tablets gebruikt te worden. Ook is Windows 8 de eerste Windows-versie die specifiek gemaakt is op het gebruik van een aanraakscherm voor zowel tablets als grotere monitoren met touchscherm. Windows 8 is hiertoe voorzien van een zogenaamd Metro-interface. Dat grote aanraakbare vlakken (tegels) op het scherm gebruikt. 

Bron: Windows blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie